CENTER.HU csoportok
CENTER.HU elérhetőségek

Felhasználó:

Vendég

center.hu / Szoftverfejlesztés / Szoftverfejlesztés

Szoftverfejlesztés

Az alkalmazásfejlesztési, szoftverfejlesztési tevékenységünk két fontos területe a weboldal és portálfejlesztés, illetve a web alapú alkalmazásfejlesztés, kliens/szerver alkalmazások.
Egy weboldal, portál vagy webes alkalmazási rendszer létrehozásakor a látogatók, kiszolgálása talán a legfontosabb, s ezért erre összpontosítunk már a fejlesztés előkészítése során is, véleményünk szerint ezen múlik a projekt sikere.
Munkamódszerünk: széles körű konkrét feladategyeztetés, amelynek során a megrendelővel közösen tudjuk megállapítani a felhasználói szükségleteket, elvégzendő feladatokat. Így már a projektek kezdetén biztosítjuk azt a külső nézőpontot, amellyel a feladatok elvégzése hatékonyabbá válik, hiszen mi a megszerzett tapasztalataink alapján más oldalról is áttekintjük ugyanazokat az online és offline megoldásokat, mint ahogy ezt a Megrendelőink teszik.

Weboldal, portál fejlesztés, web programozás
Az e-business a modern gazdaság egyik mozgatórugója, ezért a legnagyobb vállalatok után egyre gyakoribb, hogy a kis cégek is igénybe veszik ezt a szolgáltatást. Cégünk a dinamikus weboldalak és egyéb online megoldások teljes skáláját kínálja, hogy az Önök cége is lépést tudjon tartani a technológia fejlődésével.
A honlapok készítése esetében a programozáson túl elkészítjük a grafikai terveket és a kreatív tervezést, vállaljuk a felelősséget az informatikai (hardver/szoftver) háttérért is.
Nagy tapasztalttal rendelkezünk weboldalak, portálok létrehozásában.
Szükség esetén nem csak fejlesztőként, hanem tanácsadóként is részt veszünk a fejlesztőmunkában.

Kliens/szerver alkalmazások fejlesztése
Az utóbbi években kiemelt megoldásaink közzé tartoznak a web alapú rendszerek kialakítása. Kiváló eredményeket értünk el a multimédiás komplex múzeumi, kiállítási rendszerek elkészítése terén.

Az alkalmazásfejlesztés folyamata:

1. Struktúra tervezés, usability tanácsadás
A weboldalak, portálok, illetve webes alkalmazási rendszerek létrehozásakor az egyik legfontosabb szempont a látogatók, illetve a felhasználók kiszolgálása. A munkánk során az elérhető jó megoldásokra, példákra támaszkodunk, valamint több tanácsadócég témába vágó tanulmányait is megvásároljuk és felhasználjuk.
Egy-egy weboldal létrehozásakor fontos feladat a már meglévő és a tervezett adat-tartalom megfelelő, logikus felosztása, csoportosítása. Pontosan meghatározandó azon funkciók, menüpontok köre, amelyeknek közvetlenül elérhetőeknek kell lenniük.
Az aloldalak tartalmának struktúrába szervezése, megjelenésének megtervezése is lényeges, s érdemes az oldalakon előforduló dokumentum típusokat is előre definiálni. Ezeket az elveket követjük mi is a fejlesztéseink során.

2. Rendszertervezés, fejlesztési terv készítés
A fejlesztés során írásban dokumentáljuk a létrehozandó funkciókat, tartalmi elemeket, s elkészül egy funkcionális leírás, amelyet a fejlesztők és a megrendelő munkatársai (későbbi felhasználók) közösen állítanak össze.
A funkcionális leírás részletesen tárgyalja a web site vagy a rendszer megjelenését, a menüpontokat (menüszerkezetet), az adminisztrációs felület (ha van) megjelenését és működését, funkcióit.
Az általános funkcionális rendszerleírás alapján készíthetjük el a magas szintű rendszertervet. A rendszertervezés során kitérünk az olyan speciális funkciókra is, amelyek külső partnerekkel, más termékekkel vagy más belső forrásokkal jelentenek szoros kapcsolódást, együttműködést.
A fejlesztési munka megvalósításának első fázisában részletes funkcionális tervet készítünk. Egy jól elkészített terv alapján a programozás már könnyebben megoldható feladat.
Mivel a munkák korai fázisában a megjelenés csak vázlatosan tárgyalható, a grafikai munkálatokat már a fejlesztési terv birtokában indítjuk el.

3. Alkalmazott fejlesztőeszközök, adatbáziskezelés kompetenciák
A konkrét fejlesztési feladatokban munkatársaink a következő eszközöket alkalmazzák:
Borland C++ Builder, Sybase PowerBuilder, Visual Studio, MS VisualBasic, MS Access, PHP, VBScript, Javascript, HTML, Java, XML, Perl, MS SQL, MySQL, Postgre SQL.

A fenti eszközökkel kliens/szerver, internetes és mobil alkalmazások fejlesztésében szereztünk eddig nagy tapasztalatot.

4. Arculattervezés, grafikai munkálatok
Munkatársaink nagy tapasztalattal rendelkeznek a weboldalak és kliens/szerver alkalmazások grafikai tervezésében.

5. Tesztelés, felhasználói viselkedés vizsgálatok
A fejlesztések lényeges eleme az elkészült rendszerek részletes tesztelése, vizsgálata. A tesztelést első körben a rendszert ismerő munkatársaink végzik, de egy felhasználói viselkedés vizsgálathoz teljesen laikus felhasználókat is be szoktunk vonni.
A tesztelés egy előre elkészített és a megrendelővel egyeztetett teszt-forgatókönyv alapján zajlik. A forgatókönyvben a rendszer megjelenésével és funkcióival kapcsolatos feladatok vannak felsorolva, amelyeket végig kell ˝próbálni˝.
A tesztforgatókönyv a fejlesztési leírás vagy rendszerterv alapján készül, így elkerülhető annak kockázata, hogy egy ritkán használt funkció hibája esetleg csak az éles rendszer beüzemelése után derül ki.
A felhasználói viselkedés vizsgálathoz külső és belső embereket is felkérünk, akik a teszt rendszert végignézve egy alkalmasan összeállított kérdőív kérdéseire adnak válaszokat.
Cégünk önállóan csak a tesztelési forgatókönyvek, kérdőívek összeállításához is tud támogatást nyújtani.

6. Projekt menedzsment, minőségbiztosítás
A nagyméretű, sok szakember bevonásával zajló fejlesztési projektek esetében projektszervezetet állítunk fel és pontosan meghatározzuk a szerepeket, a feladatokat, felelősségi és hatásköröket.
A projektfeladatokat írásban rögzítjük. Mindezt akkor is megtesszük, ha a projekt lebonyolítása házon belül történik, hiszen a szerepek, feladatok elhatárolhatók egymástól és a változások követése így jobban biztosítható.
A projekt szakmai irányítását a projektmenedzser végzi, aki felel a projekt fókuszának megőrzéséért, határidők betartásáért.
A projektszervezet tagja még minden esetben egy minőségbiztosítással megbízott felelős személy. Így biztosítható lesz egy szabályozott megvalósítási folyamat.
A projektkezelésre cégünk elkészített egy ˝Projektmenedzsment Eljárási és Minőségbiztosítási Kézikönyv˝-et, amely alapján rögzítjük a szükséges információkat, végezzük a feladatok, határidők kezelését, a kommunikációt és a változások követését, illetve a kockázatkezelést, a projekt minőségbiztosítását.

 IT Hírek:COMPUTERWORLD HÍREK

hole@mail.center.hu

Szűkítés: OK

Copyright © CENTER.HU Kft, 2000-2015. Minden jog fenntartva

oldaltérkép | adatkezelés |

jogi tudnivalók | új oldalak |

vásárlási feltételek | e-mail


PARTNEREINK: Computerworld.hu | GameStar.hu | PCWorld.hu | SG.hu Hírmagazin | PC Guru