CENTER.HU csoportok
CENTER.HU elérhetőségek

Felhasználó:

Vendég

center.hu / Tudástár / Cikkek / Windows Vista újdonságok - Azonnali keresés 

Windows Vista újdonságok - Azonnali keresés

Nagyobb hatékonyság! Az Azonnali keresés ablakokkal mindent megtalál, amire éppen szüksége van.

A Windows Vista új, Azonnali keresés eszköze jóvoltából mindig csak néhány billentyűleütésre van a keresett elemtől.

Az Azonnali keresés a Windows Vista minden részébe integrált, így az Azonnali keresés mezőbe bármikor beírhat egy fájlnevet, kulcsszót vagy a fájlban lévő szöveget, és gyorsan megjelennek a rendezett találatok.
 
Az Azonnali keresés a környezetet is figyelembe veszi, és az aktuálisan végzett munka alapján optimalizálja a találatokat: figyelembe veszi, hogy például kisalkalmazást keres a Vezérlőpulton, médiafájlt a Windows Media Player alkalmazásban, vagy a Start menü összes fájlja és alkalmazása között keres.

A Start menüben
Az Azonnali keresés a Windows Vista Start menüjében található, tehát gyakorlatilag a beírással azonos tempóban bármilyen elemet megkereshet a számítógépen. Egy adott fájl, e-mail üzenet, partner, esemény, alkalmazás vagy internetes kedvenc megtalálásához nyissa meg a Start menüt, és kezdjen el beírni az Azonnali keresés mezőbe. A Windows Vista beírás közben folyamatosan keresi és megjeleníti a kapcsolódó elemeket; alkalmazások, internetes kedvencek, dokumentumok, média, partnerek, naptáresemények vagy e-mail üzenetek is szóba jöhetnek.

Az intézőkben és a Vezérlőpulton
Az Azonnali keresés alapvetően minden intéző és tallózó (Dokumentumtallózó, Zeneintéző, Fényképintéző és az új Keresőintéző) jobb felső sarkában található. A Start menühöz hasonló módon csak néhány betűt kell beírnia ahhoz, hogy a legjellemzőbb találatok megjelenjenek. Ha a találatok nem megfelelők, az Azonnali kereséssel hozzáférhet olyan eszközökhöz, melyekkel pontosabb keresést is végezhet, vagy internetes keresést kezdeményezhet bármelyik keresőszolgáltatónál.

Az Azonnali keresés Windows Vista rendszerben a Vezérlőpult jobb felső sarkában is megtalálható. Írjon be egy, a tervezett feladathoz kapcsolódó szót vagy kifejezést, és a Vezérlőpult kiszűri a feladat elvégzéséhez legjobban illeszkedő eszközöket. Ha például beírja a „képernyőfelbontás módosítása” kifejezést az Azonnali keresés mezőbe, az alkalmazás gyorsan kikeresi a képernyőfelbontás módosításához kapcsolódó vezérlőket.

Az Azonnali keresés a megújult Windows Fotótárban és a Windows Media Player alkalmazásban is megtalálható. Kezdjen el beírni bármelyik keresőmezőbe, és gyorsan, konzisztens és a keresőkörnyezethez illő módon megtalálja a keresett dolgot.

VisszaIT Hírek:COMPUTERWORLD HÍREK

hole@mail.center.hu

Szűkítés: OK

Copyright © CENTER.HU Kft, 2000-2015. Minden jog fenntartva

oldaltérkép | adatkezelés |

jogi tudnivalók | új oldalak |

vásárlási feltételek | e-mail


PARTNEREINK: Computerworld.hu | GameStar.hu | PCWorld.hu | SG.hu Hírmagazin | PC Guru